Gjimnazi kryesor i Beratit, “Babë Dudë Karbunara” do të rindërtohet

Ministrja e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi së bashku me Kryetarin e Bashkisë së Beratit Ervin Demo panë nga afër punimet që po zhvillohen për rindërtimin e gjimnazit “Babë Dudë Karbunara” me mbështetje financiare nga Ministria e Arsimit dhe Sportit.

Nga ky investim do të përfitojnë rreth 600 nxënës dhe 40 mësues të shkollës, por edhe i gjithë komuniteti i kësaj zone, sepse kjo strukturë me standardet më të mira bashkëkohore do të ketë mjedise sportive, bibliotekë, laboratorë dhe të gjitha hapësirat dhe pajisjet e duhura në kuadër të Shkollës Qendër Komunitare.

Ndërkohë, gjatë vizitës në Berat Ministrja Kushi mori pjesë edhe në koncertin e organizuar me nxënësit e shkollave artistike të Beratit, Elbasanit dhe Korçës. Gjatë fjalës së saj Kushi u shpreh se Berati i kulturës dhe traditave, i kushton një vëmendje të veçantë aktiviteteve kulturore, artistike dhe sportive të nxënësve, duke zbatuar mjaft mirë njërën prej politikave kryesore të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit që është angazhimi i nxënësve në aktivitete për t’i bërë ata të qëndrojnë larg fenomeneve negative.

Po ashtu ministrja u takua me nxënës të shkollave të Beratit, të cilët janë bërë pjesë e projektit të preferuar “Ekipet Sportive”. Kushi u shpreh se Berati është transformuar në të gjitha aspektet, për sa i takon infrastrukturës, arsimit dhe sportit, pasi ka një vëmendje të madhe nga bashkia e Beratit.  Ministrja shtoi se projekti Ekipet Sportive i jep gjallëri jetës së nxënësve,  por veçanërisht shërben për identifikimin e talenteve në sport, si dhe i ndihmon nxënësit për një herë më të shëndetshme fizike dhe mendore.

Po ashtu ministrja u takua me nxënës të shkollave të Beratit, të cilët janë bërë pjesë e projektit të preferuar “Ekipet Sportive”. Kushi u shpreh se Berati është transformuar në të gjitha aspektet, për sa i takon infrastrukturës, arsimit dhe sportit, pasi ka një vëmendje të madhe nga bashkia e Beratit. Ministrja shtoi se projekti Ekipet Sportive i jep gjallëri jetës së nxënësve, por veçanërisht shërben për identifikimin e talenteve në sport, si dhe i ndihmon nxënësit për një herë më të shëndetshme fizike dhe mendore.

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Cilësitë që duhet të ketë një edukues për të mundësuar një mësimdhënie efektive

Next Article

Cilësitë që duhet të ketë një edukues për të mundësuar një mësimdhënie efektive

Related Posts