Fuqizimi i Shërbimit Psiko-Social në shkolla/ Ministrja Kushi dhe ASCAP prezantojnë standardet dhe protokollet e punës

MAS e vlerësoi të domosdoshme përgatitjen e një pakete dokumentesh që ndihmojnë në fuqizimin, përmirësimin, standardizimin dhe monitorimin në mënyrë të unifikuar dhe të vazhdueshme të shërbimit psiko-social në shkolla.

Ministrja e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi së bashku me Agjencinë e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin Parauniversitar dhe përfaqësues të shërbimit psiko-social kanë bërë prezantimin e dokumenteve që shërbejnë për fuqizimin e këtij shërbimi.

Nisur nga problematikat e ndryshme sociale që ndikojnë negativisht në mirëqenien dhe edukimin e nxënësve, Ministria e Arsimit dhe Sportit e vlerësoi të domosdoshme përgatitjen e një pakete dokumentesh që ndihmojnë në fuqizimin, përmirësimin, standardizimin dhe monitorimin në mënyrë të unifikuar dhe të vazhdueshme të shërbimit psiko-social në institucionet arsimore.

Paketa e këtyre dokumenteve përfshin standardet e përgjithshme profesionale, parimet për etikën profesionale dhe udhëzuesin për praktikën e punës së këtij shërbimi.

Gjatë fjalës së saj ministrja Kushi u përqendrua tek pritshmëria e lartë që kanë nxënësit, prindërit dhe mësuesit tek ky shërbim i rëndësishëm. Ajo kërkoi që nga ana e të gjithë punonjësve të kushtohet kujdes dhe vëmendje maksimale në vlerësimin e çdo elementi negativ në shkollë, për të parandaluar të gjitha rastet e mundshme të dhunës, bulizmit apo fenomeneve negative që vihen re në shkollë, por jo vetëm.

Ministrja Kushi ka shprehur mirënjohje për të gjithë punonjësit e shërbimit psiko-social për punën dhe përkushtimin që tregojnë çdo ditë pranë nxënësve dhe mësuesve.

Nanila Allkja Biçaku 

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Për herë të parë shkollë e mesme për nxënësit që nuk dëgjojnë

Next Article

Loja me flluska, përfitimet për zhvillimin e të vegjëlve

Related Posts