Ta bëjmë më të lehtë dhe më tërheqëse për nxënësit lëndën e kimisë

Një nga faktorët që e bën lëndën e kimisë më të pëlqyeshme për nxënësit është sqarimi i çdo konfuzioni që nxënësit mund të kenë rreth koncepteve të trajtuara në këtë lëndë. Ndaj, Neshat Hyka sqaron çështje që për nxënësit konsiderohen të “vështira”.

Një nga faktorët që e bën lëndën e kimisë më të pëlqyeshme për nxënësit është sqarimi i çfardo konfuzioni që nxënësit mund të kenë rreth koncepteve të trajtuara në këtë lëndë. Përveç punës së mirë të mësuesit, teknologjia përfshirë internetin me videot në youtube luan një rol shumë të madh në qëndrimin afrues të nxënësve ndaj kësaj lënde.

“Në videot e përgatitura në youtube unë kam patur parasysh që nëpërmjet shembujve dhe metodave të ndryshme t’i sqaroj sa më shumë të jetë e mundur koncepte si shkrimi i formulave kimike, tipet e reaksioneve kimike, balancimin e ekuacioneve të reaksioneve kimike, llogaritjen e moleve etj”- Neshat Hyka

Videot e mëposhtmë trajtojnë këto çështje:

– Shpjegimi hap pas hapi si të shkruani një formulë kimike she si ta emërtoni atë. Video e përgatitur nga mësuesit dhe nxënësit.

– Reaksionet e sintezës dhe shpërbërjes

– Shpjegime dhe shembuj që mund të vlejnë si një plotësim i reaksioneve kimike me një këmbim dhe reaksioneve kimike me dy këmbime. Perveçse ndihmon nxënësit për një kuptim më të mirë të kësaj teme, materiali në video mund të shërbejë si background shkencor për mësuesit e kimisë

– Ekuacioni që shpreh përqëndrimin e solucioneve të holluar

– Moli dhe llogaritja e tij.

Neshat Hyka

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Nxënësit e Luginës së Preshevës pajisen me tekste në gjuhën shqipe

Next Article

Planifikim vjetor, gjuhë shqipe

Related Posts