14-vjeçari Orseld Shkalla, 15 medalje ari në Taekwondo

“Deri tani kam arritur rripin gjysmë të zi dhe besoj se me punë dhe vullnet do të arrij edhe rripin e zi. Gjithmonë mendo se je më i fortë se kundërshtari sepse nëse ke ato emocionet se ai është më i gjatë, më i fortë dhe me trup të madh…”

“Kam fituar shumë ndeshje dhe rreth 40 medalje. Në Shqipëri kam dalë më shumë se 10 herë kampion. U shpalla kampion në 2013 në Sofia Open, ka qenë një kampionat shumë i fortë. Dola në vend të parë me 6 ndeshje. Dhe rezultati më i madh që kam arritur ka qenë kur munda një serb 47 me 5”, kështu e nis rrëfimin 14-vjeçari Orseld Shkalla i cili ka fituar 15 medalje ari në sportin Taekwondo.

Për të, tre janë hapat e rëndësishëm që i kanë garantuar suksesin: mbrohu, shih kundërshtarin, godit. 

Ai ushtron artet marciale që kur ishte 5 vjeç. Gjithçka ka filluar në një palestër afër lagjes së tij. Ushtrohej 3-4 herë në javë. Fillimisht mësoi pak nga vetëmbrojtja dhe nga sulmi.

14-vjeçari numëron dhjetëra medalje si brenda, por edhe jashtë vendit nëpër turrnetë e zhvilluara të këtij sporti, gjithsej 15 medalje ari.

Në 14 shtator e pret një tjetër turne i rendësishëm, nga i cili synon të sigurojë rripin e zi me ekipin e “Tirana TAEKWONDO”: “Deri tani kam arritur rripin gjysmë të zi dhe besoj se me punë dhe vullnet do të arrij edhe rripin e zi. Gjithmonë mendo se je më i fortë se kundërshtari sepse nëse ke ato emocionet se ai është më i gjatë, më i fortë dhe me trup të madh, do e kesh ndeshjen me frikë dhe ke më shumë shanse që të humbësh”.

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

2018/2019 apo 2018—2019?

Next Article

Si të veproni kur drejtori nuk është lider?

Related Posts