Shoqet më largohen, më thonë se jam shumë “fëminore”

Pyetja e adoleshentit: Ka ca kohë që shoqet e mia më largohen, më thonë se jam shumë “fëminore”.

Përgjigjen specialistët:

Si fillim duhet kuptuar çfarë nënkuptojnë ato me termin “fëminor”: që ti vazhdon të sillesh si para disa muajsh, kur ende nuk të kishin ardhur periodat? Që ti qeshe shkujdesur dhe që sillesh e shpenguar dhe spontane? Që të pëlqejnë lodrat prej pelushi dhe se ende në dhomë mban kukulla?

Asnjëra nga këto nuk është arsye për të mos u bërë pjesë në një grup miqsh, por nëse është kështu, atëherë ka ardhur çasti të ndryshosh miqtë.

Mos harro që, personat që sillen kështu, janë e kundërta e atyre që kritikojnë.

Një këshillë

Ata që sillen kështu, marrin sjellje prej të rrituri pa qenë të pjekur e të përgatitur. Kjo gjë i mban ata edhe më gjatë në botën e quajtur “fëminore”.

Fëmijëria është një periudhë shumë e shkurtër dhe ke një jetë të gjatë përpara për t’u sjellë si i rritur. S’ke pse nxitohesh!

( Marrë nga libri “Seksi, 101 pyetje dhe përgjigje”, botuar nga ALBAS )

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

16-vjeçari krijoi web-site për ruajtjen e parave

Next Article

Nëse jetoj në lagjen e Shekspirit, nuk më duhet të vizitoj Pitagorën

Related Posts