Renegade quhet stilolapsi që kthen plastikën në art 3D!

Renegade quhet stilolapsi që përdor materiale plastikë si lëndë e parë për ndërtimin e figurave shumëngjyrëshe 3D. Ai është i lehtë, jo shumë i shtrenjtë dhe nuk ka nevojë për lëndë speciale për t’u përdorur.

Ky është një mjet për t’u duartrokitur sepse do t’i japë zgjidhje problemit më të madh mjedisor, ndotjes plastike.

Si punon stilolapsi?

Renegade përdor një sistem prerjeje dhe ngrohjeje i cili pasi e merr plastikën nga shishja apo burimi që ju i keni dhënë e shkrin atë dhe kur ajo del nga maja e stilolapsit ngrin menjëherë nga temperatura e ambientit duke marrë formën që përdoruesi i jep. Temperatura e shkrirjes varion nga 50°C në 320°C në varësi dhe të fortësisë së plastikës që përdoret.

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Tarifat e shkollimit në universitete nuk do të rriten

Next Article

Motoja e Bashkisë Tiranë: “Çdo ditë një shkollë!”

Related Posts