Mënyra e thjeshtë për të mbajtur mend radhën e veprimeve matematikore

Profesori Neshat Hyka zgjedh një mënyrë shumë të veçantë, për t’i bërë nxënësit të memorizojnë mjaft shpejt radhën e veprimeve matematikore. Ju ftojmë ta lexoni, pse jo edhe ta vini në zbatim në klasat tuaja.

Një fjali që ndihmon nxënësit të mbajnë mend radhën e veprimeve matematikore. Sigurisht mund të krijohen fjali të tjera më të goditura, por unë po jap më poshtë një variant.

Radha e veprimeve arithmetike është si më poshtë:

K (kllapat)

(eksponentet)

(shumëzim, shumëzimi dhe pjestimi kryhen cilido që vjen i pari nga e majta në të djathtë)

P (pjestim)

M (mbledhje, mbledhja dhe zbritja kryhet cilido që vjen i pari nga e majta në të djathtë)

Z (zbritje)

Shkurt: KESPMZ

Për të mbajtur mend radhën e veprimeve kujtoni fjalinë:

Kalatë E Shqipërisë Përbëjnë Monumente Zbukurimi

Shkronja e parë e çdo fjale të kujton veprimin matematikor. Thuaj fjalinë dhe automatikisht të vjen në mendje radha e veprimeve matematikore. 

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Vlerësim për ty, i nderuar përkthyes, që ma bëre kaq të bukur këtë udhëtim!

Next Article

Albas sjell në shqip variantin e plotë të “Ana flokëkuqja” të autorit kanadez Lucy Montgomer-it

Related Posts