Letër për një mësues të lodhur!

Kjo letër drejtuar mësuesve është shkruar nga drejtori i një shkolle. Mes rreshtave drejtori tregon gjithçka që mësuesit bëjnë e pasi i falënderon, në fund të letrës ai i quan të gjithë mësuesit heronj.

Miku im mësues!

Ju jeni i lodhur. Unë e di që ju jeni lodhur.

Unë jam një drejtor dhe është e lehtë për mua t’ju them: “Faleminderit për gjithçka që bëni!” Por unë dua që ju të dini saktësisht se çfarë është ajo për të cilën unë ju jam mirënjohës.

Ju përkushtoheni dhe harxhoni kohën tuaj për të përgatitur mësime me kuptim… edh ekur jeni duke u zvarritur ju ia dilni të përgatiteni për ditën e nesërme.

Ju mbështesni dhe inkurajoni kolegët tuaj kur ata janë vërtet të lodhur e të mërzitur.

Ju jeni të sjellshëm me nxënësit kur i shihni ata … sepse e kuptoni se kjo mund të jetë mirësia e vetme që ata përjetojnë gjatë gjithë ditës.

Ju përpiqeni të motivoni nxënës apatikë. Ndonjëherë përpjekjet tuaja nuk duket të bëjnë një ndryshim. Por ju vazhdoni të përpiqeni … sepse ju jeni mësues.

Ju mbikëqyrni nxënësit në korridor dhe në klasa. Prania juaj ndihmon për të penguar ligësinë dhe siguron një mjedis më të sigurt dhe të rregullt për fëmijët tanë.

Ju shpenzoni orë të panumërta duke vlerësuar letrat … sepse e dini se reagimet tuaja do t’i ndihmojnë nxënësit të rriten.

Ju mësoni … dhe pastaj ju rrëmbeheni … dhe përfshiheni tërësisht … sepse ju e kuptoni që jo të gjithë e marrin atë herën e parë (ose edhe herën e dytë).

Ju mësoni ide të reja nga kolegët tuaj … nga interneti … sepse jeni të përkushtuar që të jeni nesër një mësues më i mirë sesa keni qenë sot.

Ju punoni për të krijuar një mjedis pozitiv në klasë … sepse e dini se është mjedisi më i mirë në të cilin duhet të mësoni.

Ju përpiqeni të lidheni me nxënësit që nuk duken të arritshëm … sepse e kuptoni se mund të jeni linja e tyre e jetesës.

Ju keni durim me nxënësit që mund të jenë shqetësues dhe të bezdisshëm … sepse ju e dini se këta nxënës ende kanë nevojë për ju.

Ju ofroni strukturë dhe organizim në klasën tuaj … sepse ju e dini që mund të keni nxënës që nuk kanë shtëpi.

Ju i mësoni fëmijëve tuaj aftësitë që do të sigurojnë që ata të kenë një të ardhme më të ndritur.

Ju përpiqeni të jeni mësuesi që do të donit që fëmijët tuaj të kenë.

Ju keni një nxënës në që ju sfilit sepse ai vepron si një kokë e vetme. Me siguri që nëna e tij e di se ai mund të jetë sfidues. Ajo ishte nervoze përpara fillimit të vitit shkollor. Vitin e kaluar ishe e afërt për familjen e tyre. Mami po shpresonte që këtë vit djali i saj të kishte fat. Ndoshta ai do të kishte një mësues i cili të ishte në gjendje të shikonte të kaluarën e papjekurisë dhe sjelljes së vështirë. Ndoshta ai do të kishte një mësues që pa në të potencialin e njëjtë që pa ajo.

Ju jeni ai mësues që është përgjigjja e lutjes së nënës.

E di që je lodhur dhe ke të drejtën të jesh. Më vjen keq që ju kemi vënë tre fëmijë të vështirë në klasë dhe ju kemi kërkuar të kujdeseni për ta. Përkundër sfidave, ju ende ruani pasionin tuaj për fëmijët; ju jeni të angazhuar për të bërë një ndryshim. 

Ju jeni të lodhur … por ju mundeni.

Dhe kjo ju bën heronj!

Albina Hoxhaj

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Standardet profesionale të formimit të mësuesit

Next Article

A duhet të ketë detyra gjatë pushimeve verore?

Related Posts