Kujdes nga luleshtrydhet, përmbajnë pesticide

Në Shqipëri po tregtohen luleshtrydhe gjigande, 2 deri në 4 herë më të mëdha sesa madhësia e tyre natyrore. Mbi 13 lloje helmesh janë gjetur mbidozë tek ato që do të thotë se nuk ka konsumi i tyre nuk kasnjë efekt pozitiv shëndetësor

Mjekët gjithmonë këshillojnë konsumin e frutave të stinës. Por çfarë po ndodh me luleshtrydhet? Përmbajtja e pesticideve tek luleshtrydhet është shumë e lartë dhe specialistët bëjnë thirrje të tregohet kujdes në përzgjedhjen e këtij produkti. Luleshtrydhet më të vogla në madhësi dhe që nuk janë të zbardhura rreth bishtit nuk përmbajnë pesticide. Kujdes kur e zgjidhni këtë produkt për ta konsumuar fëmijët tuaj.

Çfarë tregojnë raportet për përmbajtjen e pesticideve në luleshtrydhe? Ato shkaktojnë kancer, infertilitet (pamundësi për të lindur), probleme neurologjike, çrregullime hormonale, probleme të zhvillimit të fëmijëve.

Në Shqipëri po tregtohen luleshtrydhe gjigande, 2 deri në 4 herë më të mëdha sesa madhësia e tyre natyrore. Mbi 13 lloje helmesh janë gjetur mbidozë tek ato që do të thotë se nuk ka konsumi i tyre nuk kasnjë efekt pozitiv shëndetësor, thotë një raporti USDA.

Në pamundësi për të gjetur luleshtrydhe që nuk përmbajnë pesticide atëherë zëvendësojini ato me fruta të tjera pylli, në gjendje të egër, që nuk i kultivon njeriu. Le të konsumojmë bimë të egra antioksidante. 

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Familja e dashurisë, “Preka”, Korçë

Next Article

Mblidhet matura e vitit ’66, në apel mungojnë 18 “nxënës”

Related Posts