Të nderuar nxënës, faleminderit që më mësuat!

Është qesharake. Ju ishit klasa ime e trembëdhjetë. Unë kam mësuar nga ju për aq kohë sa ju keni qenë aktivë. Ju do të mendoni se tani unë nuk e di çfarë jam duke bërë. Por, ndërsa hedh sytë në vitin që kaloi, unë jam i habitur …

Të nderuar nxënës,

Është e vështirë të besohet se ky vit shkollor përfundoi, megjithëse duket sikur ka zgjatur shumë. Si gjithmonë, teksa viti përfundon do doja të qëndronim pak bashkë dhe të rregulloj disa nga gabimet që kam bërë gjatë kësaj kohe. Është qesharake. Ju të gjithë keni qenë klasa ime e trembëdhjetë. Unë kam mësuar nga ju për aq kohë sa ju keni qenë aktivë. Ju do të mendoni se tani unë nuk e di çfarë jam duke bërë. Por, ndërsa hedh sytë në vitin që kaloi, unë jam i habitur se sa shumë më keni mësuar ju mua.

Ju më ke mbajtur në kulturën e pop-it.

Unë nuk mund të them se jam duke folur rrjedhshëm sicc bëjnë këngëtarët e tuaj të preferuar teksa këndojnë. Megjithatë, unë jam duke dëgjuar e kuptuar më shumë nga kjo muzikë! Ashtu si pjesa tjetër e vendit, ne kemi folur për Childish Gambino dy javët e fundit. Unë jam befasuar nga njohuritë që ju sillni në një tekst – gjëra që mund të mos kenë kaluar kurrë në mendjen time. Megjithatë më keni bindur për epërsinë e akullores së mbështjellë, prandaj më sillni disa mostra më shumë në qoftë se dëshironi të ndryshoni mendjen time para provimeve përfundimtare.

Ju më keni mësuar aftësitë e jetës.

Unë mund të riparoj pantallonat, mund të gjej dallimet midis syve të kuq dhe përdorimit të drogës, di se ku mund të gjej ilaçet e përshtatshme për secilin rast. Kam ruajtur numrin e linjës telefonike të urgjencës në telefonin tim. Asnjë nga këto nuk ishin eksperienca të kënaqshme për procesin mësimor, por unë jam i sigurt se nga këto eksperienca kemi mësuar të gjithë.

Ju më keni ndihmuar të kem durim dhe ndjeshmëri.

Është kaq e lehtë të bëhesh i mërzitshëm kur ju nuk i bëni detyrat e shtëpisë, kur grindeni me shokët e klasës ose kur bëni zgjedhje të tmerrshme dhe të rrezikshme. Përsëri, përsëri dhe përsëri, ju kujtoj se nëse marr kohë për të bërë pyetje dhe për të dëgjuar përgjigjet, mund të habitem. Ndoshta nuk i bëri detyrat e shtëpisë, sepse ka punuar natën me nënën për ta ndihmuar në pagimin e qirasë. Ndoshta ka një situatë në shtëpi që ka nevojë për vëmendjen tonë. Pavarësisht nga specifikat, më mësuat të isha i arsyeshëm, të mësoja t’ju dëgjoja pa arritur në përfundime. Unë e di se është një mësim që unë do ta harroj ndonjëherë, por unë do të ushtrohem që të jem i denjë për të qenë përpara jush.

Ju më keni ndihmuar të festoj fitore të vogla.

Ndoshta nuk e keni bërë rolin e nderit, ose merrni rolin udhëheqës në shfaqjen e shkollës, ose nuk keni sjellje të përsosur. Por deri në fund të vitit, ju e dini se fjala “ju” (anglisht “you”) ka tre shkronja. Kjo është një fitore për mua.

Ju keni shkatërruar – dhe më pas ngritur – pritjet e mia.

Pra, shumë nga ju erdhën tek unë me sfida … nevoja të veçanta, aftësi të kufizuara në anglisht, aftësi të kufizuara fizike. Por çdo herë që u përpoqa t’i bëja gjërat më lehtë për ju, provuat se ishit në gjendje më shumë sesa unë mendoja. Ju më keni sfiduar, dhe më e rëndësishmja, keni sfiduar veten këtë vit.

Ju keni rritur tolerancën time.

Po, mësuesi yt i dashur është i drejtë. Jo. Ndjeheni. Por a keni pranuar justifikimet e mia dhe vlerësimet me notë që ju kamë bërë? Absolutisht jo! Ju mbajtët qëndrim, u fshehët nën tryezën time, duke vendosët simbole të shëmtuara në kapakët e teksteve të mia – duke kërkuar më të mirën që më duhej të jap çdo ditë. Pra, faleminderit?

Ju më keni mësuar fleksibilitet.

Kam bërë disa plane vrasëse për këtë vit. Unë bëra të sigurt që ata ishin të diferencuar dhe të angazhuar. Këto mësime ishin standarde të bazuara dhe skela brenda një centimetri të jetës së tyre. Ata ishin gjithashtu një fatkeqësi në shumë raste. Ju vazhdimisht më sfidoni mua për të mësuar, për të reaguar dhe për të bashkëvepruar në mënyra të reja për të përmbushur nevojat tuaja. Dhe sfida ishte befasisht e bukur!

Dhe, si gjithmonë, më ke dhënë shumë shpresë për të ardhmen.

Është kaq e lehtë të shikosh lajmet ose të kontrollosh mediat sociale dhe të shohësh ankesa për “fëmijët këto ditë” dhe të supozosh se bota do të dreqet. Por ju më keni mësuar mua se njerëzit që besojnë se janë absolutisht pa gabime e kane gabim. Asnjë prej jush nuk e bëri sfidën e Tides (ose nëse keni bërë, të paktën ju nuk më thoni për këtë). Në vend të kësaj, unë pashë që ju e përkrahni njëri-tjetrin gjatë një viti të vështirë dhe punoni pa u lodhur për qëllimet tuaja.

Ne kemi kaluar 175 ditë së bashku, japim ose marrim disa. Kam marrë më shumë këmbë, ju keni marrë më shumë, dhe unë do të doja të mendoj se ne të gjithë kemi pasur një rritje personale këtë vit. Pas një viti të tërë të klasës së bashku, disa prej jush e dinë se çfarë është një deklaratë e tezës, dhe një grusht prej jush mund të diagramit një fjali. Shpresoj që secili prej jush të gjejë një libër që pa dashje e doni. Unë shpresoj se po largoheni këtë vit pak më të mençur dhe me pak më shumë shpresë sesa kur keni filluar. Unë e di që jam, dhe për këtë, unë u jam mirënjohës ju.

Me dashuri,

Mësuesi juaj

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Ambicia, vullneti dhe pasioni për punën bënë që mësuese Ariana të ndjekë ëndrrën e saj edhe në Gjermani

Next Article

Shkëputur nga ditari i një ish-nxënëseje që sot është mësuese...

Related Posts