Loja me karrige

Loja me karrige është njëra nga lojërat e preferuara të nxënësve. Loja me karrige i lejon nxënësit të ndërtojnë fjalorin e tyre në një gjuhë të huaj dhe inkurajon konkurrencën në klasë. Nxënësit janë në gjendje edhe të praktikojnë aftësitë e tyre të të folurit dhe të dëgjuarit.

Madhësia e grupit: Grup i madh 

Grupmosha: Klasat 1-5

Kohëzgjatja e aktivitetit: 10 minuta ose më shumë

Pajisjet: Karrige

SI TË LUANI:

Ndani klasën në 2 ekipe, ose më shumë nëse keni një klasë të madhe.

Zgjidhni një person nga çdo ekip që të ulet në karrigen e nxehtë, përballë klasës me tabelën pas tyre.

Shkruani një fjalë në tabelë. Një nga anëtarët e ekipit të nxënësit në karrige duhet ta ndihmojë nxënësin të gjejë fjalën duke e përshkruar atë me fjalë. Ata kanë një kohë të kufizuar dhe nuk mund ta thonë, ta shqiptojnë apo ta vizatojnë fjalën.

Vazhdoni derisa secili anëtar i ekipit t’i ketë përshkruar një fjalë nxënësit në sediljen e nxehtë.

Era Baliu

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Test vlerësues për matematikën klasa IV, Kosovë

Next Article

ALBAS vjen me 40 tituj të rinj librash në Panairin e 24-t të Librit, Tirana 2021

Related Posts