Aktivitete argëtuese të Vitit të Ri për fëmijë

Nëse dëshironi t’i argëtoni fëmijët tuaj gjatë festës së Vitit të Ri, sigurohuni që të shikoni këto rekomandime.

Disa aktivitete për festën e Vitit të Ri për fëmijë:

1. Qëlloni dëshirat për vitin tjetër

Do t’ju duhet:

 • Letër dhe stilolaps për çdo fëmijë
 • Tas

Si të luani:

 1. Kërkojuni të gjithë fëmijëve të shkruajnë një dëshirë në fletën e tyre.
 2. Palosini letrat dhe vendosini të gjitha letrat në tas.
 3. Nxirrni një letër nga tasi dhe kërkojuni fëmijëve të shkruajnë se kush mendojnë se e bëri atë zgjidhje.
 4. Fëmija që merr përgjigjet më të sakta do të fitojë. 

2. Ndërtoni fjali

Do t’ju duhet:

 • Letër
 • Stilolaps
 • Një palë gërshërë

Si të luani:

 1. Shkruani fjalë të ndryshme me temën e Vitit të Ri në copa të mëdha letre.
 2. Tani prisni letrën në atë mënyrë që të formojë fjalë të ndryshme të ngatërruara.
 3. Përziejini fjalët dhe vendosini të gjitha në një tas.
 4. Kërkojuni të gjithë fëmijëve të ulen së bashku rreth tasit dhe të nxjerrin copat e letrës për të formuar fjalët.

3. Zgjidh Çmimin

Do t’ju duhen:

 • Çmime të vogla

Si të luani:

 1. Kërkojuni të gjithë fëmijëve të bëjnë një rreth të kthyer nga jashtë dhe të lidhin krahët e tyre.
 2. Vendosni çmimet në mes të rrethit.
 3. Fëmijët duhet të përpiqen të marrin çmimet, me ose pa përdorur duart e tyre, por pa u shkëputur.
 4. Fëmija që shkëput krahët del nga loja.
 5. Fëmijët që mund të rrëmbejnë çmimet mund t’i mbajnë ato.

4. Vota për foton më interesante:

Do t’ju duhen:

 • Telefona 

Si të luani:

 1. Kërkojuni të gjithë fëmijëve të bëjnë fytyra qesharake dhe bëjeni foton e tyre.
 2. Ngarkoni atë në kompjuterin tuaj dhe kërkojuni fëmijëve të qeshin kur shohin fotot qesharake.
 3. Fotoja që i bën fëmijët të qeshin më së shumti do të jetë fotoja fituese.

Era Baliu

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Aktivitete argëtuese të Vitit të Ri për fëmijë

Next Article

Si të relaksoheni gjatë pushimeve të fundvitit? Artikull kushtuar mësimdhënësve

Related Posts