Aktivitet për nxënësit e klasës IV, njësia mësimore “Prodhimet Bujqësore”, – mësimdhënësja Dardana Veliu

Dardana Veliu, mësimdhënëse në SHFMU “Kongresi i Manastirit”, ka realizuar aktivitetin “Një buqetë me lule” në kuadër të lëndës Punëdore.

Fusha kurrikulare: Jeta dhe puna

Lënda: Punëdore

Njësia mësimore: Prodhimet bujqësore

Klasa: IV/1

Aktiviteti: “Një buqetë me lule”

Materialet e nevojshme:

Letër me ngjyra 

Markerë ose ngjyra druri

Hamer

Ngjitës

Fjongo

Në këtë aktivitet nxënësit formuan nga një kokë luleje, në brendinë e së cilës vizatuan një pemë apo perime të preferuar, ndërsa në petalet e tyre ata shkruan për shijen, ngjyrën, formën, përbërjen dhe rëndësinë e tyre.

Mësimdhënësja Veliu tha për Portalin shkollor se në këtë mënyrë nxënësit arritën të mësojnë më shumë për pemët dhe perimet, të rrisin vetëbesimin, si dhe mësuan për shijet e ndryshme dhe të njëjta brenda klasës.

Më poshtë gjeni foto të realizuara gjatë aktivitetit. 

Dardana Veliu, SHFMU “Kongresi i Manastirit” në Podujevë

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Çfarë të bëni kur ndonjë nxënës nuk feston disa nga festat?

Next Article

Eseja prekëse e nxënëses Uendi Kunxhiu: Flitet shqip ku ka jetë të sigurt...

Related Posts