Trajnim mbi modulin “Përfshirja e nxënësve me aftësi ndryshe në arsimin gjithëpërfshirës”

Qendra e Trajnimeve dhe e Projekteve “Albas”, ofron trajnim me kredit për të gjithë mësuesit e interesuar, për modulin “Përfshirja e nxënësve me aftësi ndryshe në arsimin gjithëpërfshirës”. Ky modul zhvillohet me trajniere Denada Toçe, e cila ofron një gamë të gjërë tematikash dhe diskutimi. 

Si pasojë e situatës së krijuar nga pandemia, trajnimi zhvillohet online në “google zoom”, në datën 05/02/2021-07/02/2021

Moduli “Përfshirja e nxënësve me aftësi të kufizuara në arsimin gjithëpërfshirës” trajton këto çështje:

• Kuptimi mbi përfshirjen e fëmijëve me AK, këndvështrimi historik, kërkesat ligjore dhe integrimi i saj si një domosdoshmëri e sistemit të edukimit dhe fëmijëve në vështirësi për t’ia dalë.

• Fëmijët me aftësi të kufizuar: llojet, vlerësimi, trajtimi, aktorët pjesëmarrës në vlerësim dhe trajtim. Sfidat dhe dilemat në përfshirje. 

• Vlerësimi i nevojave të fëmijëve me AK dhe ardhja në ndihmë e këtyre nevojave me programe te dedikuara. Programet e Edukimit Individual (PEI) dhe zhvillimi i objektivave brenda klasës. Teknikat dhe shkathtësitë e mësueseve në realizimin e objektivave.

Për më tepër informacion, ju lutem kontaktoni në numrin 0697070480, ose në adresën e e-mailit trajnime@albas.al

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Sinan Dani, djaloshi i Vllaznisë me të cilin krenohet shkolla e Postribës “Adem Haxhia”

Next Article

T’u qëndrojmë në krah, mësuesit janë të sfilitur!

Related Posts