Të mësuarit përmes humorit, ja mësuesit më karizmatikë

Të gjthëve u ka qëlluar të kenë një mësues, që frymëzon me entuziazmin që e karakterizon, duke përdorur sensin e shkëlqyer të humorit. Ju përcjellim disa raste, të cilat në dukje shumë komike, e kanë mbajtur të gjithë klasën të angazhuar.

Një student universiteti mori me vete në mësim fëmijën e vogël, sepse nuk përballonte dot një dado. Kur fëmija filloi të qante, profesori e mori në krahë, e qetësoi dhe vazhdoi deri në fund leksionin duke e mbajtur fëmijën në krah. 


Mënyra më e mirë të bësh fëmijët të kuptojnë gjeometrinë – duke përdorur trupin tënd. Këtë ka bërë kjo mësuese. 


Është një nder të studiosh nga vetë Mendelejevi. Mësuesi maskohet si Mendelejevi, duke ua bërë tërheqëse nxënësve orën e kimisë. 


Thjesht një orë e zakonshme historie. 


Mësuesi shkruan në shishen e tij të ujit “Nga lotët e nxënësve”.


Mësuesi përdor mjete rrethanore për të bërë figurat gjeometrike. Këtë rradhë zgjedh karrigen për të vizatuar këndet e trekëndëshit. 


Mësuesi gjatë një ore fizike. 


Thjesht për t’i kujtuar nxënësit se ku ndodhej Sparta, përmes filmit të njohur hollivudian. 


Çdo ditë mësuesi i arteve pikturon diçka në tabelë për të frymëzuar nxënësit e tij. 


Mësuesi i matematikës zgjedh këtë formë për të festuar ditën e л-së.


Memorizimi i tabelës periodike përmes këngës së Lady Gaga-s.


Mësuesi nuk e zgjoi, thjesht zgjodhi të argëtonte klasën. 


Një mace po vërdallisej rrotull klasës, gjatë kohës që mësuesja po shpjegonte mësimin. Dhe ja rezultati. 


Ne kishim një testim të shtunën në orën tetë dhe profesori u shfaq kështu…


Në orën e Kimisë situata doli paksa nga kontrolli. 


Një humor i tillë, ju bën të shijoni më shumë orët e matematikës. Një mësuese shkruan në poster: “Më pëlqen kaq shumë matematika. Ajo i bën njerëzit të qajnë”.


Mësuesi na premtoi se nëse ne do të shënonim pikë të larta në test, do të shfaqej si Scooby Doo, dhe do të festonte me shampanjë pa alkool. Ai e mbajti premtimin.

Ja se çfarë ndodhi kur i kërkoi mësuesit një stilolaps…

Mësuesi zgjodhi të rreshtonte të gjithë telefonat në tabelë, me emrin e nxënësit që e zotëron. 

Siç e shikoni mësues të tillë, janë shumë të veçantë, sepse humori e bën jetën me të bukur dhe më sportive. A do donit edhe ju të kishit mësues të tillë, sidomos në lëndët që i keni “inat”?

Parajsa Shtini

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Protesta e maturantëve, drejtorja e QSHA-së Rezana Vrapi: Pyetjet nuk janë jashtë programit, s’kanë as gabime shkencore (2020)

Next Article

Merret vendimi nga QSHA: do të vlerësohet shpërndarja e pikëve në bazë të rezultateve të nxënësve

Related Posts