Të mësosh një gjuhë të huaj përmes lojës

Dihet tashmë se loja i përfshin fëmijët maksimalisht në një orë mësimore. Kur bëhet fjalë për mësimin e një gjuhe të huaj, kjo praktikë bëhet edhe më e domosdoshme.

Dihet tashmë se loja i përfshin fëmijët maksimalisht në një orë mësimore. Kur bëhet fjalë për mësimin e një gjuhe të huaj, kjo praktikë bëhet edhe më e domosdoshme. 

Ndaj, qëllimi i këtij materiali është përdorimi i lojërave gjatë procesit të mësimor nga mësimdhënësit, duke e bërë orën mësimore më interesante dhe tërheqëse. Nxënësit e të dy cikleve AMU dhe AF e kanë më të thjeshtë të mësojnë një gjuhë të huaj përmes lojërave, sepse arrijnë të memorizojnë më shpejt shprehitë, fjalët e reja dhe mbi të gjitha fitojnë rrjedhshmëri në komunikim. 

Rovena Gjini

Parajsa Shtini

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Tremujori i dytë, vlerësim test për të gjitha lëndët, Klasa V

Next Article

Ese me titull "Ferri tokësor"

Related Posts