Të jesh mik me një mësues do të thotë…

Miqtë janë shumë të rëndësishëm në jetën e kujtdo. Mirëpo, për të fituar zemrën e një mësuesi ju duhet pak më tepër punë. Ja si do ishtë një mik perfekt për një mësues.

– T’i vish në ndihmë gjatë projekteve të ndryshme që realizojnë me fëmijët.

– Të jesh gjithmonë i gatshëm të festosh me mikun mësues.

– Të jesh aty për ta brohoritur në çdo sukses.

– Ta bësh të qeshë në ditët më të zymta.

– T’i kujtosh se edhe ata kanë nevojë për kohë dedikuar vetes, pasioneve dhe dëshirave. 

– T’i përgatisësh një filxhan kafe apo çaj të ngrohtë. 

– Të shkruani një mesazh saktë dhe pa gabime, pasi mësuesit e vërejnë aspektin drejtshkrimor.

– Data 7 mars duhet t’ju gjejë pranë mikut tuaj mësues, me ndonjë dhuratë, dedikim, vëmendje, etj. 

– Dhurojini herë pas here mjete shkollore. Mësuesit janë nxënës të përjetshëm. 

– Toleroni ndonjë moment shpërthimi emocional. Ngarkesat janë mëse normale kur punon gjatë në fushën e edukimit. 

– Siguroni ndonjë udhëtim në kohë pushimesh apo festash. 

– Duaji idetë e çmendura të mikut tuaj mësues, qoftë edhe kur janë të vështira për t’u realizuar. 

– Dokumentoni momentet më të bukura me foto.

– Blini libra bashkë. 

– Gatuani një drekë të shëndetshme për të. 

– Mësuesi duhet ta dijë që ju jeni miku, të cilit mund t’i hapë zemrën në çdo kohë. 

– Ju duhet ta dini kur duhet t’i thoni një fjalë inkurajuese.

Parajsa Shtini

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Fabula "Gjeli dhe dhelpra" nga nxënësit e klasës së tretë të shkollës "Andon Xoxa"

Next Article

Drejtues, bëjini takimet me mësuesit dobiprurëse përmes këtyre mënyrave!

Related Posts