Simptomat e anoreksisë

Kundërshton vazhdimisht çdo gjë që ka sheqer apo yndyrë.

Kërkon gjithmonë të hajë vetëm dhe t’i fshehë ushqimet.

Provokon të vjellën (gjë që mund ta kuptosh, nëse keratinën e thonjve e ka të prishur apo ka kallo në nyjat e gishtave të dorës).

Përdor rroba të gjera për të mbuluar trupin dhe për të fshehur humbjen e peshës.

Ka irritim dhe ndryshime humori, ndryshim të periodave, si dhe marramendje të shpeshta, si rezultat i lodhjes dhe i uljes së presionit arterial.

Mohon dhe reagon keq, në rast se dikush e pyet apo i përmend sëmundjen.

(Marrë nga libri “Seksi, 101 pyetje dhe përgjigje”, botuar nga ALBAS )

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Derinkuyu, qyteti i nëndheshëm 3000-vjeçar

Next Article

Si të fuqizoni trurin dhe nxitni kujtesën

Related Posts