Si e përgatisni fëmijën tuaj për një jetë të re dhe një rol të ri?

Këtu janë disa sugjerime që këshillojnë psikologët dhe logopedistët. Të gjitha këto janë mënyra mjaft të duhura dhe të përshtatshme për ju dhe fëmijën tuaj. Shkolla do të bëhet më e lehtë dhe argëtuese në rast se i ndiqni këto këshilla.

– Rritja e lëvizjes dhe veprimtarisë. Jini me ta aktiv dhe angazhohuni në sporte. Sporti forcon muskujt, por gjithashtu e bën fëmijën edhe më të shkathët. Pra, i pajis ato me aftësi sociale. të presë në vijë, të bashkëpunojë, të pajtohet, të luajë drejt.

– Luaj lojëra në tryezë. Këto janë ushtrime të shkëlqyera të kujtesës, përqendrimit, logjikës. Bëni fëmijën tuaj të fitojë për të rritur besimin e tyre, por edhe të pranojnë humbjen.

– Përfshijeni fëmijën tuaj në punët e thjeshta shtëpiake të pastrojë një tryezë, të rregullojë shtratin, zgjidhni rroba të pastra. Kjo i mëson fëmijës përgjegjësinë, një aftësi e rëndësishme për shkollën.

– Jepini fëmijës tuaj pushim. Lëreni që ai të zgjedhë atë që dëshiron të bëjë. Ai mund të ketë nevojë të ketë kohë të lirë, të eksplorojë. Kjo do ta bëjë atë natyrë mjaft creative.

– Praktikoni përqendrimin që do i duhen në klasë. Ju mund t’i jepni fëmijës suaj detyra të pazakonta që kërkojnë përqendrim ose respektim të rregullave ose udhëzimeve të thjeshta.

– Tregoni histori, përshkruani objekte. Për shembull, rregullat e lojërave tuaja të preferuara të fëmijërisë. Mundohuni ta përfshini fëmijën në bisedë, bëni pyetje. 

– Lexoni me zë të lartë. Zhvillon vëmendjen dëgjimore, pasuron fjalorin, zgjeron horizontet. Zgjidhni libra që janë interesante për fëmijën tuaj. 

– Jini të interesuar për ndjenjat që fëmija juaj po përjeton dhe ndani ndjenjat tuaja me ta. Kjo do ta ndihmojë fëmijën të shprehë ndjenjat e tij me fjalë, dhe në të ardhmen të krijojë dhe të mbajë marrëdhënie miqësore me moshatarët.

– Luaj me fëmijën çdo ditë për të paktën dhjetë minuta. Të luash së bashku u jep prindërve mundësinë që të hyjnë në botën e fëmijës dhe të mësojnë se çfarë ata mendojnë dhe ndjejnë. 

Të gjitha këto janë mënyra mjaft të duhura dhe të përshtatshm për ju dhe fëmijën tuaj. Shkolla do të bëhet më e lehtë dhe argëtuese në rast se i ndiqni këto këshilla.

P. Shtini

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Stilolapsi përballë

Next Article

Albas, trajnim me kredite në datat 13 dhe 14 shtator

Related Posts