Shkruhet “panik” dhe jo “panikë”!

Shkruhet “panik” dhe jo “panikë”! Fjala “panik” është emër i gjinisë mashkullore.Qëllimi i shkrimit nuk është përdorimi i fjalëve të huaja në gjuhën shqipe, por drejtshkrimi i fjalëve sipas normave të gjuhës sonë.

Lexues të etur të shqipes së shkruar.

Shkruhet “panik” dhe jo “panikë”! Fjala “panik” është emër i gjinisë mashkullore.

Në një fjali diku në rrjetet sociale, lexova: “Nuk ka nevojë për frikë dhe panik”. Ky është një problem tjetër tashmë. Në këtë rast, duhet të përdoret “frikë” ose “panik”.

Kuptimi i fjalës “panik” është “frikë, frikë e madhe”.

Po qe se shkruhet edhe frikë, edhe panik, i bie të nënkuptohet: frikë dhe frikë e madhe (tautologji).

“Mos ngjallni panik!”

Qëllimi i shkrimit nuk është përdorimi i fjalëve të huaja në gjuhën shqipe, por drejtshkrimi i fjalëve sipas normave të gjuhës sonë.

MA. Mentor Hajrizi

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Orë mësimi për detyrën përmbledhëse për lëndën Art Pamor, klasa e katërt

Next Article

Orë mësimore 90 minuta në lëndën Gjuhë shqipe 5

Related Posts