Shembuj ushtrimesh për lëndën e matematikës

Videot e përgatitura nga Neshat Hyka, doktor i shkencave të mësimdhënies dhe mësues shkence dhe matematike në Ontario, Kanada. 

Videot janë direkt të lidhura me programin e matematikës të klasës 8, 9 dhe 10. Shpjegimet instruksionet dhe shembujt që jepen ndihmojnë për një kuptim dhe përvetësim më të mirë të lëndës së matematikës në këtë nivel të shkollës. Ato ndihmojnë gjithashtu nxënësit të kryejnë me më lehtësi detyrat e shtëpisë në këtë lëndë.

Videot shërbejnë si një burim alternativ informacioni dhe njohurish edhe për mësuesit që sapo fillojnë mësimdhënien e kësaj lënde. Videot mund të shikohen edhe në klasë, por më shumë ato janë ideuar për t’u parë nga nxënësit që duan më shumë ndihmë në këtë lëndë. Gjithsesi, është në gjykimin profesional të mësuesit sesi dhe kur t’i përdorë ato.

Neshat Hyka

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Dy nxënëset që çelën ekspozitën e tyre të parë

Next Article

Mësuesit që e duan mësimdhënien, i mësojnë nxënësit të duan nxënien

Related Posts