Pyetjet që mund t’u bëni nxënësve në ditën e parë të shkollës

Është e thjeshtë ajo çka unë do ju tregoj sot dhe do jua them me shumë detaje. Ju si mësues ditën e parë të shkollës me siguri do të mësoni emrat e nxënësve, pothuajse të jeni në gjendje të vlerësoni lartësinë e tyre, të dini se në cilën shkollë kanë mësuar së fundi, të dini se cilat gjuhë flasin dhe të kuptojnë se çfarë është shkolla. Por çfarë duhet të dini tjetër?

Qëllimi kryesor është është që ju të përdorni ditën e parë (ose javën ose muajin) për të njohur gjërat më të rëndësishme të nxënësve tuaj.

Më poshtë po ju rendisim disa pyetje përgjigjet e të cilave duhet t’i dijë një mësues për nxënësit e tij. Sa të rëndësishme janë apo cila është pyetja më e rëndësishme kjo varet nga studenti, niveli i klasës, sa të aftë janë ata të shprehen, sa të lirë janë ata për të menduar dhe për t’i shprehur mendimet e tyre. Ju mund t’i përdorni këto pyetje sipas gjykimit tuaj. 

12 pyetje për t’iu drejtuar nxënësve ditën e parë të shkollës

1. Çfarë dëshironi ju? Për çfarë jeni krenarë?

2. Kur ndjen se je një person më i mirë? Student? Mik? Vëlla / motër?

3. Si reagoni – emocionalisht, praktikisht, etj. – kur jeni i sfiduar?

4. Çfarë ju nevojitet nga unë për të qenë të suksesshëm këtë vit?

5. Çfarë do të thotë të kuptosh diçka?

6. Çfarë duhet të bëjë shkolla për ju?

7. Çfarë duhet të bëni me gjërat që ju dini?

8. A jeni një lexues i zhurmshëm? Cilat janë përparësitë tuaja si lexues (ose ‘shkencëtar’, muzikant ose matematikant, etj.)?

9. Kush janë heronjtë tuaj dhe pse?

10. Çfarë doni të mësoni për këtë vit? Për çfarë jeni kurioz? Çfarë mund të bëjë një person me kuriozitet?

11. Kur jeni më krijues? Pse mendoni se kjo ju bën më krijues?

12. Çfarë doni që unë të di për ju? Çfarë do donit që unë t’ju pyesja por nuk ju kam pyetur?

(Këto pyetje janë shkruar nga mësuesi Terry Heick)

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

10 sportet më të pëlqyera në botë

Next Article

14 mesazhe që nxënësi ka nevojë t’i dëgjojë nga mësuesi

Related Posts