Pse është e rëndësishme për fëmijët të krijojmë tradita për festat e fundvitit?

Sezoni i festave është një kohë e gëzueshme dhe emocionuese, veçanërisht për të vegjlit. Dhe ndërsa çdo familje feston në një mënyrë unike, ndërtimi i traditave që fillojnë kur fëmijët tuaj janë të vegjël mund të jetë jashtëzakonisht të dobishme për rritjen dhe zhvillimin e tyre mendor dhe emocional.

Traditat që përdorin elemente argëtimi dhe befasie mund t’i ndihmojnë fëmijët t’u mësojnë aftësi të vlefshme, plus t’i lidhin ata me festën dhe kohën e veçantë të vitit.

Pse duhet të keni një traditë për pushimet dimërore dhe festat e fundvitit?

Kur krijohen me kujdes, traditat mund të kontribuojnë shumë për t’i ndihmuar fëmijët të lidhen me familjet e tyre dhe të zhvillohen nga ana konjitive. Një nga arsyet më të mëdha: Traditat krijojnë kujtime të qëndrueshme që ndërtohen vit pas viti.

“Përkujtimi i përvojave të jetës së një fëmije brenda kontekstit të jetesës familjare është një aspekt i rëndësishëm, lidhjes dhe forcimit të lidhjes së sigurt dhe kuptimit unik në jetën e një fëmije,” shpjegon Dr. Mendez.

Disa nga përfitimet e tjera zhvillimore të krijimit të traditave të festave:

  • Forcon lidhjet familjare
  • Parandalon mërzitjen
  • Nxit imagjinatën
  • Nxit të menduarin kritik te fëmijët

Ide për të krijuar tradita gjatë pushimeve

Shumë familje kanë tradita dhe rituale që janë përcjellë në breza ose që prindërit i kanë shijuar shumë si fëmijë. Por nëse doni të filloni traditat tuaja, ka shumë për të zgjedhur!

Këtu janë disa ide për aktivitete dhe tradita miqësore për fëmijët që do t’i ndihmojnë ata të rriten:

  • Krijimi i një kalendari
  • Blerja e pemës së Krishtlindjes
  • Zbukurimi i shtëpisë
  • Gatime festive së bashku
  • Shkrimi dhe dërgimi i kartolinave
  • Akte bamirësie (vullnetarizmi, dhurimi i ushqimit ose rrobave, etj.)

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Si të krijoni drerë me selino dhe gjalpë kikiriku?

Next Article

Si të krijoni drerë me selino dhe gjalpë kikiriku?

Related Posts