Prindërit dhe detyrat e shtëpisë së fëmijëve, mënyra për ta bërë këtë proces më të thjeshtë

Qëllimi kryesor i detyrave të shtëpisë është ta bëjnë fëmijën të mësoj në mënyrë të pavarur. Por në shumicën e rasteve jo të të gjithë fëmijët arrijnë ta kuptojnë këtë. Ja cilat janë disa nga mënyrat për ta bërë këtë proces sa më të thjeshtë për ju dhe fëmijën tuaj.

Këshilla për prindërit në lidhje me detyrat dhe mësimet që kryejnë fëmijët e tyre në shtëpi. Ja se çfarë duhet të keni parasysh mbi mënyrat që ky proces të bëhet sa më i thjeshtë dhe më kryesorja, sa më efektiv. 

  • Mos bëni detyrat e shtëpisë së fëmijës suaj!
  • Mësojeni fëmijën se si të mësoj!
  • Organizojeni hapësirën e punës në mënyrë korrekte!
  • Mësojini fëmijës të jetë i vetëdijshëm për kohën!
  • Mësojeni fëmijën tuaj se si të përcaktoj prioritetet!
  • Motivojeni fëmijën tuaj!
  • Mësojeni fëmijën tuaj të flasë dhe të bëjë pyetje të sakta!
  • Ndihmojeni fëmijën tuaj të miqësohet me shokët e klasës!
  • Mos harroni që notat nuk përcaktojnë suksesin e një fëmije!

Foto e mëposhtme me ilustrime dhe diçitura janë tepër domethënëse veçanërisht për ju si prindër. 

Blertona Bytyçi dhe Malsore Rrustemi-Sadiku 

N. Allkja Biçaku 

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Tetori i librit, Albas dhuron libra për lexuesit e vegjël të bibliotekës “Gjergj Fishta”

Next Article

Këshilla praktike dhe profesionale se si të punoni me fëmijët me paaftësi intelektuale

Related Posts