“Një histori dashurie…”

“Një histori dashurie…” është titulli i poezisë së parë që merr pjesë në konkursin për poezinë më të bukur të dashurisë në Portalin Shkollor. Poezia u shkrua nga Joana Meni, klasa XI, shkolla jopublike “Mihal Ekonomi”, Durrës.

Një histori dashurie…

Në disa fletë u shkruajt një histori

Në ato fletë lindi një dashuri.

Në fillim qe vetëm vetmi

Një dimër i acartë, pa lumturi

Kudo kishte veç stuhi.

Ikën ditët një nga një

Kur papritmas u shfaqe Ti

Një oxhak e një shtëpi

Bashkë me ne disa fëmijë.

Kjo qe një endërr, një melodi

Një jehonë që po kumbonte në veshët e mi.

Ah Zot faleminderit edhe ti!

Qellimi i kësaj jete paska qenë kjo e mjerë dashuri.

*Nëse kjo poezi ju pëlqen dhe e gjeni veten shpërndajeni në rrjetin tuaj social në mënyrë që kjo poezi të fitojë konkursin.

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Sfidat në adoleshencë - Të humbasësh, dhemb!

Next Article

“Ju shkruaj në errësirë”, Jean-Luc Seigle

Related Posts