Ndërtimi i aftësive specifike në grupmosha të ndryshme përmes muzikës

Për fëmijët, muzika mund të jetë mjaft e dobishme. Muzika ndihmon në ndërtimin e aftësive specifike në grupmoshat e ndryshme.

Dëgjimi i një kënge mund të ju shtojë entuziazmin i cili është shumë të nevojshëm në jetë. Për fëmijët, muzika mund të jetë mjaft e dobishme. Muzika ndihmon në ndërtimin e aftësive specifike në grupmoshat e ndryshme. Ju do të shihni se një preferencë e fëmijës dyvjeçar gjithashtu do të ndryshojë shumë në krahasim me adoleshentët.

Nga lindja deri në 4 muaj: Edhe një fëmijë i porsalindur i përgjigjet stimujve të jashtëm muzikor. Nëse këndoni apo lëshoni një këngë të lehtë, foshnja ka gjasa të qetësohet . Dinamikat e gjalla mund ta bëjnë fëmijën pak më aktivë.

4 deri në 8 muaj: Fëmija fillon të ndjekë me vëmendje lloje të ndryshme të tingujve në mjedis. Foshnja ka të ngjarë të kthejë kokën në anën e saj nga ku po luhet një këngë.

10 deri në 18 muaj: Preferencat muzikore fillojnë të shfaqen në këtë fazë. Bebet do të duartrokasin ose do të tregojnë entuziazëm kur të dëgjohen një melodi e njohur dhe e pëlqyeshme. Shumë foshnje preferojnë vokalët në muzikën instrumentale në këtë fazë.

18 muaj deri në 2 vjet: Fëmija fillon të eksplorojë tinguj të ndryshëm muzikor në mjedis. Muzika në radio, reklama televizive dhe muzika “live”, gjithçka është një stimul për fëmijën.

2 deri në 3 vjet: Kur fëmija bëhet më i njohur me tingujt, ai/ajo do të përpiqet t’i përgjigjet duke u përkulur në gjunjë ose duke u përpjekur të kërcejë. Gjatë kësaj periudhe, është e këshillueshme që të prezantohen foshnjat në lojërat muzikore dhe në vjershat e çerdheve.

3.5 vjet deri në 4 vjet: Ndërgjegjësimi i fëmijës për muzikën rritet ndjeshëm gjatë kësaj periudhe. Fëmija do të përpiqet të interpretojë muzikën në mënyra të ndryshme dhe fillon të bëhet një mjet për komunikim dhe shprehje.

4 vjet deri në 5 vjet: Gjatë kësaj faze, fëmijët janë në gjendje të diskutojnë rreth muzikës. Nëse është i inkurajuar mirë në këtë fazë, niveli i interesit të fëmijës në muzikë mund të rritet.

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Detyrat dhe të drejtat e maturantit/kandidatit gjatë provimeve të Maturës 2019

Next Article

Nuk jemi ne përpara, por jeni ju prapa

Related Posts