Mund të arrihet orgazma vetëm me puthje…?

Eksitimi që mund të arrihet në kontakt me personin që dashuron, edhe pa qenë nevoja e kryerjes së aktit seksual, përfundon zakonisht në orgazëm. E njëjta gjë ndodh në rastin e masturbimit.

Mund të arrihet orgazma vetëm me puthje dhe përkëdhelje?

Po. Sipas studimeve të realizuara në lidhje me këtë çështje është vërtetuar se 40% e vajzave dhe 50% e djemve janë të aftë të arrijnë orgazmën nëpërmjet “petting”-ut apo fazës “parapërgatitore”.

Siç e thamë më lart, penetrimi apo akti seksual nuk është forma e vetme për të arritur kulmin seksual. Eksitimi që mund të arrihet në kontakt me personin që dashuron, edhe pa qenë nevoja e kryerjes së aktit seksual, përfundon zakonisht në orgazëm. E njëjta gjë ndodh në rastin e masturbimit.

Përveç orgazmës, ki parasysh që puthjet dhe përkëdheljet janë shprehja më e kënaqshme e dashurisë. Nëse bëjmë një anketë për këtë, do të shohim se shumica e personave do të kujtojnë më me emocion dhe intensitet puthjen e parë, sesa herën e parë që provuan orgazmën.  

Ç`po ndodh me mua, 101 pyetje dhe përgjigje, botuar nga ALBAS

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Botohet në Rumani libri “Vrima” i Rita Petros

Next Article

Kualifikohet grupi i vajzave nga “Shkolla e Kuqe”

Related Posts