Model për vlerësimin e nxënësve në procesin mësimor

Për vlerësimin e nxënësve përgjatë veprimtarive mësimore, mësimdhënësi Mentor Hajrizi, sjell një model liste për kolegët e tij të gjuhës shqipe nga shkollat e mesme të larta të qyteteve të ndryshme të Kosovës, të Shqipërisë dhe të Maqedonisë.

Lista është ndarë në dy periudha; në periudhën e parë dhe në periudhën e dytë. Ajo vlen për vlerësimin e nxënësve të klasave X, XI dhe XII, por gjithsesi mund të përdoret edhe nga mësuesit e shkollave fillore të mesme të ulëta.

A – angazhim (përsëritje)

D – detyra klase dhe detyra shtëpie 

E – ese

V – vepra e lexuar

T – test

N – nota e gjysmëvjetorit të parë dhe të dytë

P – nota përfundimtare e nxjerr nga të gjitha periudhat

Ditari për vendosjen e notave është i ndarë në tri periudha, por mësimdhënësit vlerësimin e nxënësve për periudhën e tretë mund ta bëjnë në periudhën e dytë. Periudhën e tretë nuk e kemi bërë, meqë kornizat do të zvogëloheshin shumë dhe kështu për mësimdhënësit më në moshë do të paraqiteshin probleme të natyrave të ndryshme.

Viti shkollor: 2016/2017
Profili: (Shkruhet drejtimi)KlasaX-8
Lënda: Gjuhë shqipe dhe letërsiMësimdhënësi: Mentor Hajrizi
VLERËSIMI I PUNËS SË NXËNËSVE GJATË AKTIVITETEVE MËSIMORE
Nr.Emri dhe mbiemriADEVTNPNr.Emri dhe mbiemriADEVTNP
1        21        
            
2        22        
            
3        23        
            
4        24        
            
5        25        
            
6        26        
            
7        27        
            
8        28        
            
9        29        
            
10        30        
            
11        31        
            
12        32        
            
13        33        
            
14        34        
            
15        35        
            
16        36        
            
17        37        
            
18        38        
            
19        39        
            
20        40        
            

(NGA: MA. MENTOR HAJRIZI, KOSOVË)

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Bullizëm me celular, alarmi: Mbi 13% e fëmijëve të prekur

Next Article

Poezi për gjyshin nga nxënësja e klasës së katërt

Related Posts