Model eseje për nxënësit e klasave X, XI dhe XII

Shkrimi i eseve është bërë një kërkesë edomosdoshme në programet shkollore dhe kurset e studimit parauniversitar, universitar e më gjerë.

Esetë mund të jenë të llojeve të ndryshme, si ese argumentuese, krahasuese, përshkruese, shpjeguese, informuese, filozofike, etj.

Vlerësimi i esesë së nxënësit natyrisht bëhet nga mësuesi. Ai duhet të mbështetet fillimisht në kulturën gjuhësore të atij apo të asaj që punon esenë, e pastaj në hyrjen e esesë, në idetë e renditura, në fjalët nga të cilat shprehen idetë, në përsëritjen e informacioneve dhe në përmbledhjen e tyre përgjithësisht. Temat përzgjidhen nga mësuesi dhe ato mund të jenë tema përgjithësuese ose të përcaktuara për një çështje specifike.

Mentor Hajrizi (MA) ndan me lexuesit e Portalit Shkollor një model eseje, që mësuesit e lëndës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe mund ta përdorin në klasat X, XI dhe XII.

(Nga: MA. Mentor Hajrizi, Kosovë)

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Libri i Transparencës

Next Article

Shkolla “Numani”, streha e talenteve të reja për 17 vjet

Related Posts