Mësuesja ndërtoi jetën dhe shpirtin tim!

Ajo ishte mësuese, këshilltare, trajnere dhe mike. Ende më mban të frymëzuar dhe më ka ndihmuar të bëhem kjo që jam sot. Njohja e saj për 28 vjet ka qenë bekim i madh në jetën time.

Mësuesit e mëdhenj jo vetëm na mësojnë; ata na ndryshojnë.

Zemra e të mësuarit është kjo lidhje mes një mësuesi dhe një studenti. Kjo është thelbi i suksesit shkollor: një mësues që formon një lidhje me një nxënës, duke nxitur urinë e nxënësit për të mësuar dhe udhëzuar në mënyrën e duhur. Mësuesit kanë luajtur gjithmonë një rol integral në jetën time dhe unë kam qenë me fat që kam lidhje të forta me mësuesit që besonin në mua, më mësuan mua dhe ndezën tek unë “urinë” për të mësuar. Kam pasur dobi nga shumë mësues të mëdhenj, por më e rëndësishmja është Znj. Madhu Verma. 

Pa të, nuk do të isha bashkuar me profesionin mësimor. Ajo më mësoi letërsi dhe gjuhë angleze në shkollë. I shpjegoi gjërat në një mënyrë që tregoi entuziazëm për subjektin e saj, por gjithashtu bëri referenca për gjërat që kishte lexuar dhe në këtë mënyrë më bëri të kërkoj më shumë për veten time. Ajo kurrë nuk e humbi durimin, por kishte një cilësi të rrallë, përcillte pozitivitet. Detyrat e shtëpisë që i dorëzuam gjithmonë u korigjuan brenda një jave dhe përfshinin mënyra për të rritur aftësitë shprehëse, vlerësohej dhe cilësësohej ajo që ishte bërë mirë, ndërsa theksohej ajo që duhej përmirësuar. 

Ajo me të vërtetë përkushtohet dhe sfidon nxënësit e saj. Ende e kujtoj që në klasën e gjuhës angleze, kam pritur që ajo të hyjë në klasë dhe të përhapet pozitiviteti. Ishte frymëzuese. Mënyra se si shpjegonte e kthente procesin e të mësuarit në mision. Na mësoi në një mënyrë që ne argëtoheshim dhe ajo gjithashtu u argëtua me ne. Mendova: “Dua një karrierë ku unë mund të inkurajoj këtë lloj qëndrimi ndaj mësimit dhe kënaqësisë”. Ajo bëri që mësimi të duket kaq i lehtë saqë vendosa që të ndiqja gjurmët e saj – dhe unë bëra.

Ajo ishte mësuese, këshilltare, trajnere dhe mike. Ende më mban të frymëzuar dhe më ka ndihmuar të bëhem kjo që jam sot. Njohja e mësueses time për 28 vjet ka qenë një bekim i madh në jetën time. 

Më ka shikuar të rritem gjatë viteve dhe kam siguruar që, ndërsa mësoj për hënën, nuk do të digjem teksa ndez yjet! Mësuesja ndërtoi jetën dhe shpirtin tim! 

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Hidrodinamika, aerodinamika dhe shpikjet ushtarake

Next Article

Si të lumturoni mësuesin?

Related Posts