Mësuesja e gjuhës shqipe në Itali vlerësohet me çmimin “Donne d’Albania 2021”

Shoqata “Forum Donne Indipendenti” në Itali i ka dhënë çmimin “Donne d’Albania 2021” (Gratë e Shqipërisë 2021) artistes dhe mësueses së Shkollës Shqipe “Skanderbeg”, Elona Marika, në nder të kontributit që ka dhënë në rritjen e komitetit përmes shpërndarjes së vlerave etnike.

Shoqata “Forum Donne Indipendenti” në Itali i ka dhënë çmimin “Donne d’Albania 2021” (Gratë e Shqipërisë 2021) artistes dhe mësueses së Shkollës Shqipe “Skanderbeg”, Elona Marika, në nder të kontributit që ka dhënë në rritjen e komitetit përmes shpërndarjes së vlerave etnike.

Çmimi “DONNE d”ALBANIA” është krijuar që nga viti 2017 nga shoqata “Forum Donne Indipendenti” si dëshmi e mirënjohjes ndaj atyre që vlerësojnë rolin e gruas në shoqëri.

“Shoqata e Forumit të Grave të Pavarura me kënaqësi njofton se çmimi ”Donne d’Albania 2021” iu dha artistes Elona Marika për shkak të angazhimit të saj të palodhshëm dhe kontributit të saj në rritjen e komunitetit përmes ndarjes së vlerave të rëndësishme etike.

Elona, si person dhe si artiste, ka mundur të promovojë kulturën, poezinë, artin dhe mësimdhënien e gjuhës shqipe. Angazhimi për të rritur rolin e “gruas” brenda komunitetit dhe shtetësisë në tërësi ishte i rëndësishëm.

Çmimi “Donne d’Albania” u krijua në 2017-ën nga Shoqata e Grave të Pavarura të Forumit” si një certifikatë mirënjohje për ata që punojnë për të rritur rolin e grave në shoqëri.

Diaspora shqiptare 

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Udhëzimi mbi kriteret dhe procedurat e kualifikimit të mësuesve për vitin 2021

Next Article

A po i dëmtojmë fëmijët nga mungesa e limiteve?

Related Posts