Mësimi i bazuar në projekte, ndikimi i teatrit në arsimin fillor

Teatri në arsimin fillor, si një nga elementët më të realizueshëm dhe argëtues në mësimin e bazuar në projekte. Materiali në vijim u përgatit nga mësuesja Aida Çela, mësuese e klasës së I-rë në shkolla 9-vjeçare “Edith Durham”.

Teatri njihet si arti më i vjetër në botë, i fjalës, i magjisë që përcjell dhe emocionit që përçon. Ka një ndërthurje fjalësh, ngjyrash, lëvizjesh dhe notash muzikore, të cilat të hapin dyert e të kuptuarit të shumë fenomeneve, duke prekur shumë herë problematika reale dhe duke zgjuar të menduarin dhe të perceptuarin  e shumë fakteve. Ai përcjell mesazhe nëpërmjet argëtimit dhe kush është admirues e njeh me së miri ndjesitë që përcjell.

Punoi: Aida Çela 

Mësuese e klasës së I-rë

Shkolla 9-vjeçare “Edith Durham”

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Vlerësimi dhe ndikimi i tij te nxënësi

Next Article

Albas, trajnim për dy module në Lushnjë

Related Posts