Maturantë të 2020-ës

Pavarësisht se drejtimi i saj profesional është shkencor, punon si mësuese kimie, Manushaqe Hoxha Laçi ka pasion edhe të shkruajë. Këtë poezi ajo e ka krijuar për maturantët në përgjithësi dhe për maturën XII-D në veçanti të shkollës së mesme “Skënderbeu” Krumë të Hasit për t’u uruar atyre suksese në vazhdim.

Maturantë 2020 

Në shpirt pafundësi ndjenjash

lumenj dëshirash  e ëndrrash pushtuar.

Me kohën ecën rrjedha e kujtimeve

në prehrin e saj shpeshherë pushuam.

Emocione mbresëlënëse kur gjimnazin filluat

me të tjerë mësues e shoqëri të re.

Së bashku rrugën e dijes vazhduam

ndatë kënaqësitë e shqetësimet me ne.

Përvoja shkëmbyem në vite rrugëtim

kaluar nëpër shtigje e kapërcyer vështirësi.

Njohuritë i thelluat me përkushtim

 jeni e ardhmja që do ndriçojë në  përjetësi.

Bashkë me kohën ecni dhe ju

në shtigje të reja e rrugë të pashkelura.

Do lini gjurmët si trashëgimi

nga burimi i shpirtit dhe mendjeve të mprehta.

Në urat e dijes që për ju u ndërtuan

ecët të sigurtë me mësuesit në krah.

U inkurajuat të ndërtoni urat tuaja

na dhuruat nga bota juaj të ëmblin nektar.

Shijuam kënaqësinë e kryerjes së misionit

lumturi morëm nga bashkëpunimi juaj.

Ecëm bashkë mes sakrificës e emocionit 

të gjitha mundësitë e arsimimit shfrytëzuam.

Në shkallën e dijes po rriteni vazhdimisht

me sytë e mendjes nga e ardhmja drejtuar.

Për suksesin duhet punë me vetmohim

dinjitetin e personalitetin për të forcuar.

Drejt horizonteve ecët pa përtesë

në shkretëtirën e injorancës pa ndaluar.

Nga burimi i pashtershëm i dijes merrni jetë

ëndërrimtari nuk rrëzohet penguar.

Këngë malli me refren maturantësh

zemra e ka gati në përjetësi.

Lot dashurie prekin telat përmallshëm

ju urojmë suksese e mbarësi.

Manushaqe Hoxha Laçi

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Tri tendencat e arsimit, që lidhen me transformimet e së ardhmes

Next Article

Denata Toçe: Si të mësojmë fëmijët të mbrohen nga abuzimi seksual

Related Posts