Madhësia e gjoksit s’ka lidhje më të qenit më pak aktive seksualisht

Pyetja e adoleshentit: A janë më aktive seksualisht vajzat me gjoks më të madh?

Përgjigjen specialistët:

Bëhet fjalë për një besim pa asnjë bazë, që me siguri e ka origjinën në fantazitë e shumta erotike që kanë zakonisht meshkujt.

Gjoksi është një nga zonat kryesore erogjene të anatomisë femërore, falë numrit të madh të mbaresave nervore që ndodhen tek thithat. Po kështu është ndër zonat e para që shohin djemtë. Por madhësia e gjoksit s’ka lidhje më të qenit më shumë apo më pak aktive seksualisht.

Dihet që sipas disa kodeve estetike të kohës, gjoksi i madh është sinonim i tërheqjes fizike dhe, disa të rejave, të cilat kanë përmasa të mëdha të gjoksit, u shërben për të përforcuar vetëvlerësimin, duke i bërë ato të sillen në mënyrë më të shpenguar seksualisht.

(Marrë nga libri “Seksi, 101 pyetje dhe përgjigje”, botuar nga ALBAS)

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Strategjia e Zhvillimit të Arsimit Parauniversitar 2014-2020

Next Article

Në stendën e ALBAS flasim hapur për autizmin

Related Posts