Lojëra feste të Vitit të Ri për fëmijë

Pavarësisht nëse po organizoni një festë të Vitit të Ri për fëmijë ose për të gjithë familjen, do t’ju duhet një mënyrë për të mbajtur veten të argëtuar deri në mesnatë. Planifikoni një mbrëmje argëtuese duke zgjedhur disa lojëra festash të Vitit të Ri që janë të përshtatshme për fëmijë.

Gjeni Orën

Vendosni një orë me zile që të bjerë në 5 minuta, më pas fshiheni diku në dhomë. Sfidoni fëmijët ta gjejnë atë përpara se të bjerë alarmi.

Një variant tjetër i kësaj loje është të fshihni disa orë dhe t’i vendosni të gjitha të cingërrojnë në të njëjtën kohë. Sapo të fillojnë të biejnë, fëmijët duhet t’i gjejnë të gjitha dhe t’i fikin ndërsa dikush numëron mbrapsht nga 10 në 1 (ose më shumë në varësi të numrit të orëve).

Performanca e Vitit të Ri

Ndani fëmijët në dy skuadra për të luajtur një lojë. Mbushni një kapelë me shënime të disa performancave që ata do të bëjnë para jush. Sugjerimet përfshijnë:

  • Aktrim të babagjyshit të Vitit të Ri
  • Këndim të këngëve festive
  • Kërcim
  • Tregime 
  • Karaoke e Vitit të Ri

Lidheni makinën karaoke, ngrini volumin dhe lërini fëmijët të këndojnë në natën e Vitit të Ri!

Madje mund të konfiguroni një listë me këngë me temën e Vitit të Ri ose këngë me tekste rreth gjërave që lidhen me natën e Vitit të Ri.

Kujtimet nga fotografitë

Printoni një koleksion fotografish që përshkruajnë kujtime nga viti i kaluar (përpiquni të keni të paktën një për çdo muaj). Fshihni ato nëpër shtëpi ose shpërndajini në dysheme. Lërini fëmijët të gjuajnë dhe të mbledhin të gjitha fotografitë. Pasi t’i kenë marrë të gjitha, kërkojuni që t’i rregullojnë në mënyrë që të krijojnë një afat kohor kujtimesh.

Ata mund t’i varin në një mur ose në një litar rrobash të lidhur nëpër dhomë. Sigurohuni që të shkrepni një foto të tyre duke varur fotot ose duke telefonuar në vitin e ri për të pasur një imazh përfundimtar për t’u varur në fund të afatit kohor.

Burimi: Klikoni këtu 

Përgatiti: Era Baliu, gazetare përgjegjëse e Portalit Shkollor Albas për Kosovën

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Urimet më të bukura që mund t’i dërgoni njerëzve të dashur për ditëlindje

Next Article

Lojëra feste të Vitit të Ri për fëmijë

Related Posts