Loja “Cili është problemi im’’

Kjo është një lojë e shkëlqyer për të praktikuar dhënien e këshillave.

Madhësia e grupit: Grup i madh 

Grupmosha: Klasat 1-5 vjeç 

Kohëzgjatja e aktivitetit: 10 minuta ose më shumë

SI TË LUANI:

  • Nxënësit duhet të bashkohen dhe të kërkojnë këshilla nga nxënësit e tjerë për të zgjidhur problemin e tyre.
  • Ata duhet të jenë në gjendje të hamendësojnë problemin që kanë bazuar në këshillat që marrin nga bashkëmoshatarët e tyre.
  • Përdorni probleme më të ndërlikuara ose të paqarta për ta bërë lojën më interesante për nxënësit më të mëdhenj në moshë. Për nivelet më të ulëta dhe nxënësit më të rinj, shpallni një kategori ose referojuni një mësimi të fundit, si “Shëndeti”, për t’i ndihmuar ata.

Era Baliu

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Komunikimi në klasë

Next Article

Evans Drishti: Hiqni duart prej xhepave kur të flisni me një mësimdhënës!

Related Posts