Leksion 2, letërsia shqipe dhe veçoritë e saj (përsëritje 2)

Dr.Ermira Ymeraj ka hartuar në ndihmë të maturantëve dhe mësuesve gjithë programin orientues për letërsinë. Në leksionin e dytë është ndalur te përsëritja mbi letërsinë shqipe dhe veçoritë e saj. Për më tepër mund të njiheni me materialin e mëposhtëm.

Jemi një dorë, larg jush. Kjo është motoja që më udhëheq në këto ditë të vështira. Ndaj kam hartuar në ndihmë për ju Maturantë dhe ju Mësues gjithë programin orientues për letërsinë në PDF. 

Leksionet jane emërtuar të tilla sepse përmbledhin: konceptet e  njohjes, kuptimit dhe analizës së njohurive të përgjithshme mbi fusha të tilla si letërsi botërore, letërsi shqipe, gjinitë letrare dhe llojet e tyre, si dhe stilistikën ku përfshin njohuritë themelore që duhet të zotërojë një maturant përgjatë tre viteve.

Autorët e MSH janë ndërtuar në  mënyrë të strukturuar në skeda sipas niveleve të njohjes që i kërkohet nxënësit në programin e maturës. Veçoritë e drejtimit letrar të periudhës dhe të autorit në veçanti, struktura e veprës, gjuha, stili  dhe figurshmëria, tema, mesazhe, motive, ide, peronazhe qendrore dhe dytësore, zhvillimi i tyre në vepër dhe të kuptuarin e rolit të tij në vepër. 

Leksion 2, letërsia shqipe dhe veçoritë e saj (përsëritje 2)

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Leksion 1, letërsi e huaj, veçoritë (përsëritje 1)

Next Article

“Unë dhe dita ime!”…shkëputur nga ditari i një mësueseje

Related Posts