Kurrikula e Re e Kosovës po zbatohet edhe në Shqipëri

Ministri i Arsimi, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, ka marrë pjesë në takimin e Komisionit Parlamentar për Arsim të Kosovës, të kryesuar nga Nait Hasani, me ç’rast i njoftoi lidhur me procesin e rishikimit të Kurrikulës së Re dhe Tekstet Shkollore.

Ministri i njoftoi anëtarët e Komisionit lidhur me procesin e rishikimit dhe të zbatimit (pilotimit) të Kurrikulës së Re për të cilën tha se është dashur një kohë që ky proces të përfundojë me sukses dhe të kemi një dokument të kompletuar.

Bajrami tha se është dashur një periudhë gati dyvjeçare që ta përmbyllim procesin e rishikimit të Kurrikulës së Re, me qëllim që të kemi një dokument cilësor dhe të zbatueshëm.

“Kurrikula e Re e Kosovës e bazuar në kompetenca, njëherësh po zbatohet (pilotohet) tërësisht edhe nga Shqipëria, për faktin se është hartuar komform trendëve të arsimit në vendet e Bashkimit Evropian”, theksoi ministri Bajrami.

Rishikimi i Kurrikulës si proces dhe ndryshimet janë bërë nga zyrtarët e MASHT dhe ekspertët për arsim, duke u bazuar në sugjerimet dhe raportet që vijnë nga shkollat pilote si dhe aktorët tjerë të përfshirë në këtë proces.

Anëtarëve të Komisionit Parlamentar iu është prezantuar Kurrikula e Re si dhe Udhëzuesi për zbatim.

Kurrikula e Re e Kosovës ka filluar të pilotohet në vitin shkollor 2013 – 2014, fillimisht në 10 shkolla dhe një vit më vonë, ky proces ka filluar edhe në 84 shkolla të reja pilote.

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Shahistja Kleana Shuqja përfaqëson Shqipërinë

Next Article

Model testimi në lëndën e matematikës, klasa e shtatë

Related Posts