“Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe”

Objekti i këtij studimi ka kushtëzuar dhe përzgjedhjen e mjeteve gjuhësore që do të trajtohen në këtë punim, një pjesë e të cilave nuk janë të trajtuara plotësiosht as në fjalorët dhe as në gramatikat e gjuhës shqipe.

Synimi i këtij studimi është përshkrimi dhe analizimi i konektorëve të tekstit në gjuhën shqipe dhe i marrëdhënieve që ata shprehin, duke u bazuar në të dhëna të shumta empirike, si dhe trajtimi i mënyrave të përdorimit të tyre në gjuhën shqipe, kryesisht në standard.

Si një nga fushat e reja të gjuhësisë në Shqipëri, studimet në gjuhësinë e tekstit në përgjithësi janë të pakta. Dhe vetë objekti i këtij studimi, në kuadrin e teorive të tekstit, është shumë pak i trajtuar. Objekti i këtij studimi ka kushtëzuar dhe përzgjedhjen e mjeteve gjuhësore që do të trajtohen në këtë punim, një pjesë e të cilave nuk janë të trajtuara plotësiosht as në fjalorët dhe as në gramatikat e gjuhës shqipe.

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

“Modern American Literature”

Next Article

Letërsia bashkëkohore shqiptare

Related Posts