Hera e parë e marrëdhënieve seksuale dhe shtatzania

Është studiuar se 20% e çifteve që kryejnë marrëdhënie seksuale për herë të parë nuk përdorin asnjë metodë kontraceptive. Kjo është një sjellje shumë e rrezikshme, përveçse e papërgjegjshme…

Më kanë thënë se është e pamundur të mbetesh shtatzënë kur kryen për herë të parë marrëdhënie seksuale. Është e vërtetë?

Ky besim që vazhdon të jetë shumë i përhapur tek të rinjtë (edhe pse është e pakuptueshme, me gjithë informacionin e gjerë në lidhje me këtë çështje) jo vetëm që është tërësisht i gabuar, por në shumë raste është përgjegjës i shtatzënive të padëshiruara.

Është studiuar se 20% e çifteve që kryejnë marrëdhënie seksuale për herë të parë nuk përdorin asnjë metodë kontraceptive. Kjo është një sjellje shumë e rrezikshme, përveçse e papërgjegjshme, duke ditur që çdo femër mund të mbetet shtatzënë që nga perioda e parë. 

Nga ana tjetër, mjafton vetëm një marrëdhënie seksuale për t’u infektuar nga një sëmundje seksualisht e transmetueshme (SST), prandaj është e domosdoshme mbrojtja në çdo marrëdhënie seksuale që kryhet.

Ç`po ndodh me mua, 101 pyetje dhe përgjigje, ALBAS

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Gishtat në hundë mund të kthehen në rrezik serioz!

Next Article

Teknologjia, nevojiten më shumë femra në këtë fushë

Related Posts