Figurat letrare, informacion dhe modele studimi

Figurshmeria mbetet ende nje thembërz e Akilit për nxënësit e këtij sistemi. Materiali që po ju sjellim sqaron çdo paqartësi tek kjo pjesë e studimit të tekstit letrar (poezi, prozë). 

Theksi i hartueseve të materialeve ndihmëse është vënë te thjeshtësia e përcjelljes së informacionit dhe konkretizimi i tij me modele të ndryshme pyetjesh përmes të cilave nxënia dhe qëndrueshmëria e dijes është çelësi i suksesit. 

Me këtë material plotësohet hapi tjetër i rëndësishëm i studimit të tekstit poetik edhe atij prozator. Përgatiti Kreuza Bardhi.

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Libri, ky tempull i pavdekshëm, që komunikon në çdo kohë me lexuesin

Next Article

Njohuri për tekstin joletrar: teksi informues, përshkrues dhe argumentues

Related Posts
më shumë

ESKILI, leksion 5

Dr.Ermira Ymeraj ka hartuar në ndihmë të maturantëve dhe mësuesve gjithë programin orientues për letërsinë. Në leksionin e…