Fëmija zgjohet duke qarë, ja si mund ta qetësoni

Ndodh që fëmija shikonnjë ëndërr të frikshme dhe zgjohet duke qarë. Zakonisht deri në moshën parashkollore fëmijët i konsiderojnë ëndrrat si ndodhi reale

Këto probleme me gjumin mund të shkaktohen nga sëmundje, nga lindja e një femije tjetër, filmat mbistimulues televizive etj.

Çfarë duhet të bëjmë për të qetësuar fëmijën?

Të sigurojmë fëmijën që nuk ka ndodhur asnjë gjë e keqe.

Fëmijës duhet t´i flasim pa e ngritur nga krevati. Mos i ofroni fëmijës krevatin tuaj ose ndonje lodër për ta qetësuar.

Mundohuni t´i flisni fëmijës me qetësi, jo në mënyrë të ngutur. Nëse është i vogël, fëmija mund të mbahet në duar për disa minuta dhe më pas të vendoset përsëri në shtratin e tij.

Në rastet kur fëmija është tepër i frikësuar mund të mbahet në shtratin e nënës jo për të fjetuar aty, por në gjendje të zgjuar për ta siguruar atë, për të dëgjuar muzikë së bashku ose për të lexuar diçka.

(Nga Blerina Luli, psikologe)

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Djaloshi merr me vete babanë e paralizuar në universitet!

Next Article

Sot, 129 vite nga krijimi i Mësonjëtores së parë shqipe

Related Posts