Emra që shkruajmë gabim në 90 % të rasteve

Sipas disa studimeve vetjake, kam vërejtur se në 90% të rasteve, disa emra mashkullorë, si: baba, vëlla, xhaxha etj., në rasën kallëzore, trajta e shquar, shkruhen GABIM.

Babanë apo babain

Vëllanë apo vëllain?

Sipas disa studimeve vetjake, kam vërejtur se në 90% të rasteve, disa emra mashkullorë, si: baba, vëlla, xhaxha etj., në rasën kallëzore, trajta e shquar, shkruhen GABIM: babain, vëllain, xhaxhain etj. 

Ndërkohë, këta emra në këtë rasë e trajtë duhet të dalin: BABANË, VËLLANË, XHAXHANË etj.

Këtë na e thotë “Drejtshkrimi i gjuhës shqipe”, f. 79, si dhe “Morfologjia e gjuhës shqipe”,  botim i ASHSH-së, f. 114.

Sevi Lami Agolli

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

20 filmat që çdo mësues duhet t’i shohë gjatë pushimeve verore

Next Article

Tre raundet e regjistrimit në U-albania. Ja nota mesatare për Mësuesinë, Artet, Gjuhët e huaja dhe Sportet (2020)

Related Posts