Dhjetë fjalët e huaja që duhet të shkruhen drejt

Kohët e fundit ka pasur shumë debate se si duhet të shkruhen në shqip fjalët e huaja. Cilat janë dhjetë fjalët e huaja që duhen shkruar drejt?

Forma jo të drejta: biblotekë, bicikletë (bicikëll), dipllomë (diplamë), disciplinë, ekskurzion, gjografi, univerzitet, xero, semestër dhe semimaturant.

Forma të drejta: bibliotekë, biçikletë, diplomë, disiplinë, ekskursion, gjeografi, universitet, zero, gjashtëmujor dhe gjysmëmaturant.

PASSHKRIM: Këto fjalë me prejardhje të huaj, sipas profesorit Qemal Murati, përdoren për shkak të ndikimit të së folmes lokale dhe të ndikimit të gjuhës sllavomaqedonase.

(Nga: MA. Mentor Hajrizi)

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Rezultatet e të nxënit sipas kompetencave kyç

Next Article

Shkolla "Flatrat e dijes" - 18 vjet histori suksesi

Related Posts