Analiza e romanit satirik “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”

Dr. Ermira Ymeraj ka përgatitur analizën e romanit satirik “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”.

Romani trajton një nga çështjet me aktuale siç është burokracia. Ajo pasqyrohet ndërmjet personazhit kryesor, Shokut Zylo, dhe mjetit artistik kryesor satirës. Shoku Zylo përfaqëson të gjithë zyrtarët e lartë të cilët janë të prekur nga burokracia e nga detyrat e shumta. Të gjithë këta kanë nga një njeri të besuar, të cilit i besojnë fjalimet e jetës, ata më të rëndësishmit. Këta përfaqësohen nga Demka i cili edhe pse jo me dëshire, por me ‘dhembshuri’ për shokët e mëdhenj u bën shërbime të ndryshme.

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Koha e vetizolimit dhe letra e ndjerë e një mësuesi për nxënësit e tij

Next Article

Gjuhë shqipe 7, tema mësimore analizë e poezisë “Kinema e vjetër”nga Ismail Kadare

Related Posts