Aktivitet mësimor për mësimdhënësit e gjuhës angleze

Mësimdhënësit e gjuhës angleze duhet të përfshijnë gjuhë autentike (si nga televizioni dhe filmat) si dhe forma të reduktuara (të tilla si gonna, wanna, doncha, etj.) sepse kjo është mënyra me të cilën flasin shumica e amerikanëve dhe kjo është ajo që nxënësve do t’u duhet për të kuptuar shumica.

Nxënësit mësojnë aftësitë e leximit dhe shkrimit në orët e tyre të rregullta të anglishtes. Shkolla juaj mund të ketë disa materiale dhe libra që mund t’i përdorni, por përpiquni të mos bini në grackën e mësimdhënies vetëm të formës së shtruar të anglishtes që gjendet në këta libra. Ju duhet të përfshini gjuhë autentike (si nga televizioni dhe filmat) si dhe forma të reduktuara (të tilla si gonna, wanna, doncha, etj.) sepse kjo është mënyra me të cilën flasin shumica e amerikanëve dhe kjo është ajo që nxënësve do t’u duhet për të kuptuar shumica. Tekstet shkollore do të fokusohen në mënyrat formale të të folurit dhe të shkruarit, por nxënësit duhet të mësojnë edhe mënyrat joformale.

Aktiviteti: Rregullo shprehjet

 Era Baliu

© Portali Shkollor – Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Aktivitet mësimor për mësimdhënësit e gjuhës angleze

Next Article

Pse mësuesit s'po respektohen më nga nxënësit? Ç'mund të bëjë secila palë për të pasur respekt të ndërsjellë?

Related Posts