10 mësime jete nga Konfuci

Konfuci ishte filozofi më i madh lindor i të gjitha kohërave. Bindjet e tij formësuan moralin personal dhe qeverisës. Konfuci u mësoi njerëzve rregullat e marrëdhënieve shoqërore, të drejtësisë dhe sinqeritetit. Sot do t’ju prezantojmë 10 mësime të fuqishme jete të mbështetura në filozofinë e mendimtarit të njohur kinez.

1. Nuk ka rëndësi sa shpejt ecën për sa kohë nuk ndalon.

2. Asnjëherë mos lidh miqësi me një mashkull që nuk është më i mirë se ty.

3. Kur zemërimi rritet, mendo për pasojat.

4. Kur është e qartë që qëllimet nuk mund të arrihen, mos ndrysho qëllimet, por hapat që duhen ndërmarrë për t’i arritur ato.

5. Nëse e urreni një person, atëherë jeni i mposhtur prej tij.

6. Ajo që një njëri superior kërkon gjendet tek vetja e tij; ajo që kërkon një njeri i vogël gjendet tek të tjerët.

7. Kudo që të shkosh, shko me gjithë zemër.

8. Jepu udhëzime vetëm atyre personave që kanë gjetur dijen pasi ka zbuluar injorancën e tyre.

9. Kujdesi për avantazhet e vogla pengon arritjen me sukses të punëve të mëdha.

10. Nëse të pështyjnë pas shpine, do të thotë që ti je para tyre.

Ndiq këto leksione të zgjuara jete dhe do të shohësh se jeta jote do të ndryshojë për mirë.

© Portali Shkollor- Të gjitha të drejtat e rezervuara. Ndalohet kopjimi pa lejen tonë. 

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article

Mjeti dhe mënyra e dhënies së informacionit

Next Article

NASA: Shtëllunga avulli në sipërfaqen e Europas

Related Posts